Imkerij De Bijenhof 

 sinds 1980 

Andere producten

Naast honing en kaarsen hebben we ons assortiment aangevuld met producten die gerelateerd zijn aan bijen of bijenproducten.
U kunt hierbij denken aan:
- honingzeep
- stuifmeelkorrels
- propolis producten
- koninginnengelei
- bijengif (zalf)
- honingwijn (mede)
- meubelwas.Propolis

Bomen vormen vaak al vroeg in het najaar knoppen, die het volgende voorjaar pas uitlopen. Die knoppen worden beschermd tegen weersinvloeden en aantasting door bacteriën met een waslaagje. Bijen verzamelen die was en bewerken het tot propolis. In de bijenwoning wordt propolis op verschillende manieren toegepast. Propolis is bacterie dodend en van grote betekenis voor de gezondheid van het bijenvolk. Daarom wordt propolis ook wel een natuurlijk (biologisch) antibioticum genoemd.

Propolis is, net als honing, nooit van dezelfde samenstelling. Die varieert van boomsoort tot boomsoort. Ook de tijd van het jaar en de plaats van de boom hebben invloed. Als grondstof voor een medicijn is propolis dus niet geschikt, omdat daarvoor een constante kwaliteit wordt geëist. Maar mede door eigen gunstige ervaring en positieve literatuur hebben we besloten toch propolisproducten aan te bieden in de vorm van

  propoliscapsules 

  propoliscrème

  propolistinctuur

We maken deze producten niet zelf, maar betrekken ze van Fay van de Leeuw. We hebben deze keus gemaakt vanwege de nauwkeurigheid waarmee ze te werk gaat en de uitstekende kwaliteit van haar producten.

Meer bijzonderheden over propolis vindt u op hun website: propolis.nl